همه چیز درباره فرسودگی سیم و کابل

هر وسیله ای با گذشت زمان دچار فرسودگی می شود و نیاز به تعمیر و یا تعویض دارد. در این میان کابل ها و سیم های تبادل جریان برق نیز می توانند به مرور زمان و به دلایل مختلفی دچار فرسودگی شوند. این سیم ها و کابل ها در زمان های معینی نیاز به تعویض دارند. فرسودگی سیم و کابل می تواند خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

نوسانات برقی مداوم و شدید، بهره نگرفتن از تکنسین های ماهر برای نصب کردن سیم ها و کابل های برق و برقراری جریان برق در بین آنها، استفاده نادرست از پریزها و کلیدها، جنس سیم ها و کابل ها، تشخیص نادرست افراد معمولی در میزان تحمل بار هر سیم و کابل و .. می توانند سبب فرسودگی سیم و کابل در هر مکانی شوند.

فرسودگی سیم و کابل

 

علل فرسودگی سیم و کابل

بسیاری از کارهای روزمره توسط دستگاه های برقی انجام می شود. سیم ها و کابل هایی که این جریان برق را به این دستگاه ها می رسانند، باید مثل کابل نسوز قوی باشند و هیچگونه صدمه و فرسودگی در آنها دیده نشود. خاموش و روشن کردن مداوم جریان برق، وارد شدن آب و رطوبت به داخل کابل ها و سیم ها، گذراندن بار های الکتریکی بالا از سیم ها و کابل هایی که تحمل آن را ندارند و … می توانند برخی از عوامل ایجاد فرسودگی سیم و کابل باشند.

مصدوم شدن و پارگی سیم ها و کابل ها در اثر برخورد با موانعی همچون خودروهای بزرگ، پرنده ها و …، جنس بد و تقلبی سیم ها و کابل ها، جرقه ها و رعد و برق های مداوم در سیم ها و کابل های الکتریکی و … نیز می توانند از عوامل تضعیف سیم ها و کابل ها و کاهش عمر مفید آنها باشند. گفتنی است که جنس سیم ها و کابل ها می تواند بر فرسودگی آنها تاثیرگذار باشد. به طوری که هر چه جنس سیم بهتر و از عایق و روکش مناسب تری برخوردار باشد، دیرتر فرسوده می شود و می تواند به میزان بیشتری نوسانات برقی را تحمل کند.

معرفی علامت های فرسودگی سیم و کابل

در برخی از موارد به دلیل محکم نکردن اتصالات و سیم های برق به پریزها و کلیدها، به مرور زمان پریزها سیاه می شوند. در این هنگام نیز باید سیم ها و کابل ها را تعویض کرد، چون آسیب دیده اند و یا فرسوده شده اند و ممکن است سبب آتش سوزی و صدمه به دستگاه های برقی و افراد شوند

گاهی اوقات در منازل و یا محیط های دیگر کارهای جوشکاری و دیگر کارهایی که نیاز به نیروی برق با ولتاژ بالا می باشد، انجام می گیرد. ولتاژ و بار استفاده شده برای این امور می تواند با ولتاژ قابل تحمل سیم ها و کابل ها متفاوت باشد و آنها نمی توانند این بار الکتریکی را تحمل کنند.

به همین دلیل فیوز برق بالا می زند و جریان برق قطع می گردد و یا مدار شکن می سوزد. اگر این موارد بارها اتفاق بیفتد کم کم سیم ها و کابل ها ضعیف و فرسوده می شوند و در صورت تعویض نکردن آنها باید منتظر حوادثی همچون آتش سوزی بود.

یکی دیگر از نشانه هایی که می توان با آن متوجه فرسودگی سیم و کابل شویم، این مورد می باشد که برخی اوقات وقتی دستمان به کلید یا پریز می خورد، احساس برق گرفتگی ضعیفی می کنیم. در چنین حالت هایی نیز ممکن است اتصالات برق با مشکل مواجه شده باشند و یا سیم ها و کابل ها فرسوده شده باشند و باید آنها را تعویض کرد.

کم و یا پرنور شدن مداوم لامپ ها نیز می تواند از دیگر عوامل فرسودگی سیم و کابل سیلیکونی باشد و باید نسبت به تعویض آنها اقدام کرد. چون مطمئنا بر اثر نوسانات برقی سیم های حامل بار الکتریکی به لامپ ها دچار صدمه شده اند. در این میان احساس سوختگی و بوی بد از یک پریز و کلید نیز می تواند یکی دیگر از نشانه های فرسودگی سیم ها و کابل های قسمت های مختلف باشد.

قابل ذکر است که کابل ها از روکشی قوی با چند سیم که در درونشان قرار گرفته اند، تشکیل شده اند. اما سیم ها از یک روکش ضعیف تشکیل شده اند. پس سیم ها بیشتر دچار فرسودگی می شوند و باید به اتصالات میان آنها دقت بیشتری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *